so, whats next?

what should i do next?
finish my assignment and all the task until the end of the class day.. then??
are u planning what to do next.. after u graduate your master’s degree?? ermmm..
i have not much working experience..
i do not have the working area that i interest more? ..
so what the criteria for the job listing for me to apply???
erkk~~ ..
geting confuse… confuse and still confuse..

with a lot of work to do..=( …

Ya Allah..
i hope your never abandon me…
really grateful cause , when i done a mistake, i will regret and feel guilty until tears down and hard to stop…..
hopefully, i didnt repeat the mistake and sins that i done..
ya Allah.. thanks for your forgiveness ya Allah….

Posted in KISAH KITA, Us | Tagged , , , , | Leave a comment

Harga Seorang lelaki… emmm

Alhamdulillah…..
bila Allah membuka hati, mengerakkan tangan ini utk click ke blog seseorang yang pastinye menginsafi, dan memberi manfaat pada diri ini….
Alhamdulillah..
bila Allah masih lagi mengizinkan minda ini berfikir dengan rasional dan bijaknye…dan minda yang sentiasa mengharapkan Ilham dari Allah SWT….
Ya.. hanya pada Allah SWT la, kami letakkan harapan.. dan jangan sekali2 berputus asa dalam berdoa… Allah sentiasa mendengar keluhan hati HambaNYA.. dan aku??emm.. kami?? kenapa kami masih membiarkan bisikan syaitan menguasai jiwa, hati, minda kami ??? kenapa ?? ya, kesilapan dan keburukan dtgnya dari diri kami sendiri… jangan lupa, lakukan TAUBAT dengan hati yang penuh kyusuk…
KEIKHLASAN dalam beribadat dan berdoa, dan jangan lupa bertawaqallah pada Allah… saya, kami, awak x akan rugi.. betul x? insyAllah… yakin la pada Allah… kebaikan dan keburukan yang dtg hnyalah ujian di dunia… ingat ye,..tabah kan hati awak dan saya, kuatkan iman dan taqwa..SABAR..pasti ada penyelesaiannya, tanpa ada hati yang terusik, terasa dan terluka… Allah kan ada..=b …

kenapa ya, harga seorang lelaki dalam title ni? tapi blog ni membebel pasal hal lain? ok.ok.. sory..
kebetulan Allah gerakakan tangan ini dan mata ini utk membaca blog, seorang hamba Allah ni, saya suka penulisan dia.. sangat pelik, tapi kritikal thinking.. heee..
jap, bawah ni adalah petikan dari satu entry nye yg saya suka..saje nak share dengan awk..dan kamu semua ye.=)

harga seorang lelaki,
letaknya pada di mana dia di hati seorang anak, seorang isteri
harga seorang lelaki,
letaknya pada di mana dia di hati seorang ibu yang mengasihi sepenuh hati
harga seorang lelaki,
tentulah pada nilai taqwa, yang hanya bisa dihitung Tuhan

harga seorang lelaki, kalau boleh saya katakan: selepas siapa dia di sisi Tuhan, adalah bagaimana dia di sisi seorang perempuan.

bukan pangkat atau letaknya dia, tapi bagaimana dia membentuk hati seorang perempuan. how he makes her feel. betul ke macam tu?

lelaki begini, tentulah. berbaloi untuk dipohonkan dari Tuhan, berbaloi untuk dinanti (?), berbaloi untuk kita yang perempuan, berusaha menjadi layak dianugerahi….

ni lah blog nye…click saya

Posted in KISAH KITA, Uncategorized, Us | Tagged , | Leave a comment

Tiru – Copy – tak baik

When i read some one else blog, i like the way they written the story..
i suke baca yang sempoi-sempoi je , but have a valuable input to share, and i like a blog that need me to think when read theirs.. really good huh? then i always want to follow their styles.. erk~ FAIL.. because, when you have no talent with this age ( actually im not that old) than you will feel terrible when u read what you are writing.. ( like this).. could anyone please be honest to me..How about my writing style?? can you understand what i’am trying to tell in my blog?..( hopefully , somebody would read this, and give nicest comment to me.)..
Well it’s ok, i have faith to myself, that one day, i will write a book that benefits others.. insyaAllah.. ( well, at least one book in my life) .. heee. really meant it, and at least i did not copy anyone ideas…

Posted in Uncategorized | Leave a comment

How to increase your income???

anybody ?? have any idea for me??
please…..
i’m stuck~~~

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Hanya Restu yang ku Pinta

Ya Allah.. kau perkenankan lah doa hambaMu yang lemah ini ya Allah….
Sesungguhnya, hambaMu selalu dalam kekeliruan…
keliru tentang arah tujuan , keliru dalam membuat keputusan..
hati mak dan abah paling penting yang perlu dijaga dan ditatang bagai minyak yang penuh…emmm
hati semua orang yang berkaitan dalam keputusan aku pun perlu dititikberatkan…
ya Allah, sesungguhnya, hambaMU ini tidak berdaya untuk menjaga hati setiap manusia disekeliling ku ini..
ya Allah, hanya KAU yang MAHA MENGETAHUI apa yang terbaik untuk hambaMU ini.
Maafkan hambaMU ya Allah, kerana berani bertaruh tentang masa depan, soal jodoh, yang sudah terang-terangan adalah ketentuan dari MU ya Allah..
hambaMU yang lemah ini, selalu tersalah laku.. ya Allah ampunkan Dosa-dosa ku ya Allah.. kuatkan semangat dan hati- Ku… untuk terus berjuang, pada jalan Mu , hingga akhir hayat ini..
ya Allah,aku mohon kepada Mu , semoga segala nikmat dan ilmu yang kau berikan padaku , dapat aku manfaat kan kepada Agama, Bangsa dan Negara ku , Ya Allah…

Posted in Uncategorized | Tagged , | Leave a comment

POCKET TELEKUNG FROM JAKARTA – Women’s Clothing – mySimplifieds.com

POCKET TELEKUNG FROM JAKARTA – Women’s Clothing – mySimplifieds.com.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Allah is enough for me..

I just want to share the nicest wallpaper and i really like to put this picture as my desktop background.. Actually the “qoutes” not in the original picture. as usual,i get this picture from google image ( the most easiest one to find varieties of picture), then i put the quote that i got from the inspirational video i saw in YOUTUBE..=)

Islam, Allah

Life is like a cup of coffee

Here is the video’s  link if you wish to see it… ” LIFE IS LIKE A CUP OF COFFEE”  enjoy!!!

Then, you will understand why i very agreed that LIFE IS LIKE A CUP OF COFFEE .. but then, as a Muslim, i never forget that, everything i have in this world is belong to ALLAH SWT.. that is why, i put the lovely quotes in that nicest wallpaper which stated that        “ALLAH is ENOUGH for ME”

 

Posted in Us | Tagged , , , , , , | Leave a comment